Att flyga med små barn

Att flyga med små barn kan som många föräldrar förr eller senare inser vara en speciell sorts utmaning och även sitt eget lilla äventyr. Men medan det kan göra vissa saker besvärligare finns det ingen anledning att undvika att resa helt och hållet.

Planering och bokning

Flygbokningar och allt annat fram tills ni kommer till flygplatsen går till mycket på samma sätt som vanligt. Det är ofta själva flygresan som föräldrar våndas över. Ett tips är att försöka planera in flyget så att det avgår runt en tid då de minsta brukar ta en tupplur eller kanske till och med flyga när det är dags att sova för natten.

Ta med mat och dryck för små barn

Mat och dryck har en hel del restriktioner på sig när man bordar flygplan idag. Men saker som mjölk och mat till små barn kan ofta gå bra. Mat ingår inte för barn som reser i knäet på sina föräldrar, att ha med något de kan äta är därför väldigt viktigt.

Testa en kortare resa först

Har ni planerat att göra en längre resa med barnen kan det vara bra att först veta hur de reagerar på att faktiskt flyga. Att göra en kortare resa inom landet som bara tar en timme eller så kan vara bra att ha gjort innan längre flygresor hamnar på schemat.

Nässpray kan lindra tryckförändringssmärtan

Alla som har flugit vet ju hur frustrerande det kan vara med tryckförändringar första gången eller gångerna man flyger. Barn kan tycka det är väldigt obekvämt och kan även få ont i öronen av detta. Men det kan ibland lindras med en vanlig nässpray då det blir lättare för dem att tryckutjämna.