Roliga aktiviteter för barnen

Det finns massor med roliga aktiviteter för barnen bara om man tänker efter lite. Här får du tips på saker som barnen kan göra själ eller saker som ni kan göra tillsammans. Det behöver inte kosta en förmögenhet att göra något skoj tillsammans.

Mycket beror vilket väder det är. Om det är vackert väder ut så gå ut och leta upp en skogsglänta. Det går att skapa mycket av det naturen ger. Kottar och pinnar kan bli roliga djur. Det går även att skapa en skattkarta på den egna tomten där barnen får kartan och ska leta upp den skatt som ni gömt tidigare.

Är det dåligt väder utomhus så kan man hitta på något inne. Se till att ha köpt hem saker som exempelvis fingerfärg. Klä av er i underkläder och måla varandra är något som akn uppskattas av de yngsta i familjen. Kladdigt och kletigt, javisst men oerhört skoj. Det går också att bygga kojor inomhus av filtar och annat.

Varför inte skapa en musikvideo med mobilens kamera. Slå på någon av barnens favoritmusik och låt de dansa och mima till den. Redigera sedan i någon app för att skicka till mor- och farföräldrar. Baka är också något som de flesta tycker är roligt, chokladbollar är enkelt och väldigt gott och uppskattas av både barn och vuxna.