Sälja bostadsrätten och köpa hus

Om det är så att familjen utökats med fler medlemmar så kanske den bostad man har idag blivit för lite och man skulle vilja köpa sig något större och mer anpassat för en familj. Kanske det är dags att sälja bostadsrätten och köpa hus som passar för familjens behov.

Att sälja sin bostadsrätt

Det går utmärkt att sälja sin bostadsrätt på egen hand. Det vill säga utan att kontakta mäklare som sköter om det hela. Visst kan det finnas fördelar med att få hjälp med försäljningen men om ni har en attraktiv bostadsrätt så kan det gå relativt enkelt att sälja den helt själv utan hjälp från mäklare. Dock så kan det finnas en fördel att ta hjälp av jurister som kan detta med överlåtelseavtal och annat som hör till en försäljning av bostadsrätt. Det är en hel del saker som behöver lösas och som man ska vara medveten om i samband med en försäljning av en bostadsrätt.

Att köpa sig ett hus

För att hitta det allra bästa alternativet så gäller det att gå många visningar. Att köpa sig ett hus är kanske något man gör en eller ett par gånger i livet. Det gäller att det blir rätt och då är visningarna ett bra sätt att kolla up vad som kan passa er familj. Det är ju också något som ska passa in i samband med försäljningen av er bostadsrätt. Ibland så kan man hitta ett hus som man får tillgång till exakt som man fått sälja sitt tidigare boende. Men det är inte alltid de fungerar. Se till så ni ahr tillgång till någon form av boende även om det bara är för någon månad.