Låt ditt barn spela fotboll

Snart är sommaren över och vi som förälder behöver tänka på skolstarten och allt vad det innebär. Kanske har ditt barn fått förfrågan att vara med och spela fotboll? Från sex års ålder kan barn börja spela fotboll organiserat. Det är väldigt viktigt att låta våra små få ha aktiviteter där de rör på sig och i fotbollen finns mycket bra för barnen. Så häng på och låt ditt barn börja spela fotboll!

Först och främst behöver ditt barn utrustning och kläder. På nätet så hittar du allt ditt barn behöver i klädväg för fotbollen. Fotbollsskor finns i varierande pris och märken, men det som är bra att tänka på är att skorna behöver ha rätt typ av dobbar för antingen gräs eller grus. Se till att du vet vilket underlag träningen kommer vara på. En bra byxa som är anpassad för att kunna ha benskydd till är bra. Strumpor och tröja ingår ibland  i medlemsavgiften, det är bra att kolla upp detta. Utöver detta behöver barnet ett par bra benskydd och en mössa. Även en vattenflaska är bra att skicka med ditt barn.

Vad ditt barn får ut av fotbollen är såklart att få vara ute i friska luften och att hen får röra på sig. Men det finns flera andra fördelar att låta ditt barn spela fotboll. De lär sig att respektera varandra som lagkamrater och en chans till nya vänner. De får lära sig att jobba mot ett mål och att kunna ta både vinst och förlust. Det är självklart viktigt att det finns en tränare som ser till att barnen får utrymme att utforska allt detta. Ditt barn kommer ha roligt och lära sig ta ansvar.

Tänk på att det krävs lite tid av dig förälder för att hämta och lämna vid träning och matcher. Ibland måste du kanske också vara involverad i matcher och hjälpa till på olika sätt, men du vill väl veta mer om hur det går för ditt barn, eller hur? Det kan stärka ert förhållande. Tänk dock på att inte vara för krävande mot ditt barn. Det är bra att pusha på och stötta sitt barn, men inte så det går åt andra hållet. Om du står och hejar på en match, tänk på att inte skrika utan låt istället tränaren sköta snacket.