Att leva ekologiskt

Det är idag lättare att leva ekologiskt än för bara något decennium sedan, detta i takt med att vi blir mer medvetna om hållbarhet och att det därmed finns ett större utbud av ekologiska produkter och tjänster.

Vad innebär det då att leva ekologiskt? Ett ekologiskt boende kan vara att man bygger med återanvända material, eller ordnar energikooperativ och gemensamma odlingar i ekobyar, vilket du kan läsa mer om i Extrakt.

Ekologiska produkter online

I takt med att internet utvecklas så finns det numera ett schysst utbud på nätet av ekologiska produkter. Det innebär att svenska företag i större utsträckning kan nå ut med både hantverk och hållbara produkter, som ur ett svenskt perspektiv kan innebära stickade kläder som vantar, mössor och halsdukar i lokala mönster, och svenska märken som producerar exempelvis klänningar och kavajer i naturliga material som linne eller handgjorda skor i filtull.

Ekologisk hudvård

Ekologisk hudvård innebär naturliga ingredienser i produkter som är fria från kemiska tillsatser. Idag finns det många ekologiska hud- och hårvårdsprodukter att välja bland, ofta marknadsförs de också som veganska. Det finns dock certifieringar att hålla utkik efter som talar om hur mycket naturliga ingredienser som faktiskt finns i produkten, om det är miljövänligt framställt eller fritt från djurtester. Läs mer och ta del av fler tips i tidningen Damernas värld.