Ett magiskt 1-års kalas

Börjar minstingen i familjen att närma sig sin allra första födelsedag. Det är något magiskt med ett 1-års kalas. Det kommer att följa en mängd kalas framöver men inget slår det första året som ska firas. Som med alla kalas så behöver man planera detta in i detalj.

Vad ska planeras?

Det kanske inte krävs lika mycket planering som för den som fyller ett som tio år. Men det ska självklart dukas upp till ett oförglömligt 1 års kalas. Allt fokus på födelsedagsbarnet ska det naturligtvis vara och en dukning med ballonger, girlanger och annat som hör till. Det gäller också att baka en god tårta till den stora dagen. Tänk på att det är den första födelsedagstårtan som ska bakas så det bör läggas ner extra mycket omtanke vid tillverkningen av denna skapelse. Om det är flera som kommer på kalaset så kanske det behövs flera tårtor. Om festligheterna kommer att pågå under hela dagen så kan det finnas anledning att fixa till något mer än bara tårtor. En buffé med plockmat kan passa.

Vilka ska bjudas in?

Den lilla ettåringen kanske inte har så många förväntningar vilka som ska bjudas in till kalaset. Men visst är det skoj om det blir några som kommer och firar födelsedagsbarnet. Kolla upp med mor- och farföräldrar vilken tid det kan passa att de tittar förbi. Det kanske finns annan släkt som bor i närheten som skulle vilja fira ettåringen. Helt klart så kan man även bjuda grannar och vänner som vill vara med på högtidsdagen. Det kan finnas en fördel att dela upp dagen i olika etapper så det hinns med förmiddags- och kanske även eftermiddagsvila för jubilaren. Det kan vara påfrestande för en ettåring att kalasa en hel dag så det kan vara en fördel att dela upp när vilka kommer på besök.