Att anlägga en ny uppfart

Uppfarten till huset kan ses lite som röda mattan vid ett fint evenemang. Den ska alltså vara inbjudande och gärna ge känslan av lite lyx. Men de utsätts ju också för sin beskärda del av slitage, vilket är varför den måste underhållas väl. Förr eller senare kan det dock bli dags att anlägga en helt ny och här har vi samlat några användbara tips för detta projekt.

Välja underlag

Att välja vad uppfarten ska bestå av är det första valet och det är värt att lägga ned en hel del betänketid på det. Valet bör självfallet göras efter eget tycke, men saker som husets stil och omgivningen kan också informera vad som vore det rätta valet. Ute på landsbygden kanske det passar bäst med en grusuppfart. Men om ni samtidigt vill att den ska kännas lite mer exklusiv kan ni alltid tillägga lite marmorkross längst upp. En populärt variant är något som kallas Mediterrano.

Gediget förarbete

Förarbetet är det som lägger grunden för allt och är därför något ni inte får slarva med. Lägg ned ordentligt med tid och gör alla stegen väldigt noga för att säkerställa ett bra slutresultat. Att ta bort den gamla uppfarten är ju alltid det första steget och då gäller det att ni även planerar inte bara hur den ska rivas, utan även hur ni sedan forslar bort den. Det kommer garanterat bli mer än ni först tror som måste bort. Var sedan väldigt noga med vinkeln så vattnet rinner bort från huset och inte mot det.