Roliga aktiviteter för familjens hemester

Hemester eller staycation är ett koncept som blivit allt mer aktuellt, inte minst i skuggan av den globala uppvärmningen. Att njuta av sin semestern på hemmaplan är både roligt, bekvämt, avslappnande, ekonomiskt och grönt. 

Sällskapsspel

Vid dåligt väder är bräd och kortspel en perfekt aktivitet för familjen att samlas runt. Klassiker som fia med knuff och monopol kan varvas med nyare spel som Ticket to ride eller Labyrint. Även när vädret är bra kan spel vara en snabb väg till underhållning. Kubb, boule och krocket funkar både hemma i trädgården och ute på dagstur.

Bad, sol och simning

Att åka till den lokala badstranden är något som hela familjen kan uppskatta. Även den förälder som helst undviker vattnet kan slappna av genom att sola eller avnjuta en god bok på stranden.

Många simföreningar anordnar under sommaren även simskolor för barn i alla åldrar. Ett roligt sätt för barnen att lära sig en färdighet de kommer att ha nytta av resten av sitt liv. Sök efter din lokala förening på simförbundets sajt.

Utforska närområdet

Oavsett om man bor mitt inne i en stad eller med nära tillgång till naturen så ger hemestern nya möjligheter att utforska sitt närområde. Bor du i storstad kan du ta dig tid och vandra genom de kvarter, områden och parker du annars inte rör dig i. Det låter dig både se nya vyer och hitta nya guldkorn i form av restauranger, caféer och butiker.

För dig som har närmare till skog och mark finns det minst lika mycket möjligheter. Varför inte ta en vandring med familjen på nya stigar eller vandringsleder? Sverige har även flest antal insjöar i hela Europa vilket erbjuder många möjligheter till både bad och fiske.