Härliga vår- och sommaraktiviteter

I vissa delar av landet så är det metrologisk vår och resten av landet väntar på att det ska bli varmare och att våren gör sitt intåg i hela landet. Med värmen så kommer det också härliga aktiviteter som man kan göra under våren och framförallt under sommaren. Alla årstider bjuder på möjlighet till olika aktiviteter men våren och sommaren är något speciellt.

Kanske det är så att ni har bar som för första gången ska få ge sig ut på cykel utan stödhjul. Se till att hela familjens cyklar gås igenom innan det är dags att rulla ut på vägarna. Kanske det är dags att köpa en ny damcykel till mamman i huset. Efter många år med en gammal cykel så kanske det är dags att även hon får en ny. När alla cyklar är genomgångna, kedjor smorda, bromsar kollade och att alla muttrar och skruvar är dragna så kan man ge sig ut på vägarna.

Första gångerna ute på cykel är alltid lite spännande. Man kan känna sig lite ringrostig så det kan finnas fördel att börja på gårdsplanen hemmavid. Det behöver inte vara några längre turer till början. Se till så att alla som är med och cyklar har medvetenheten om trafikreglerna som gäller för cyklister. Det kan finnas fördel att repetera dessa även om man varit med och cyklat tidigare år. Och glöm för all del inte hjälm, vuxen som barn. Det är en livförsäkring som alla ska ha på sig när man är ute och cyklar.