Inreda barnrummet – tips på vägen

Barnrummet kan vara både roligt och utmanande att inreda. Medan mycket är upp till var och en att leka och experimentera med finns det även delar av barnrumsinredningen som alla är överens om borde finnas där. Här delar vi med oss av några tips kring barnrumsinredningen och vad man kan vilja hålla i åtanke.

Möbler i lämplig storlek

När det kommer till möblerna ska man alltid utgå från barnens ålder och längd. Sängen, stolar och bord ska aldrig vara besvärliga att använda för att de är för stor eller för små. Möblerna måste därför bytas ut allt eftersom till större varianter. Sängen är det absolut viktigaste då en god natts sömn alltid bör prioriteras.

Tänk på belysningen

Belysningen är kanske inte det första man tänker på när man inreder barnrummet. Men flexibel och säker belysning är väldigt viktig för barnrummet. Barn ska alltid kunna tända och släcka belysningen själv utan risk för skador på sig själv eller lampan. Bords- golvlampor som väger väldigt lite bör därför väljas bort. För något som ett skrivbord är det mycket bättre att välja en lampa som fästes i bordskivan. Titta runt i butiker med stora sortiment som A-Ljus för att hitta belysning som både passar in och är barnvänlig.

Satsa på bra förvaringsmöjligheter

Stökigt i barnrummet är aldrig något man kan garanterat undvika. Men genom att satsa på förvaring som är enkelt för barn att använda kommer det helt klart bli lättare att städa upp. Kanske till och med så enkelt att man utan större problem kan övertala barnen att städa upp efter sig själv! Öppen förvaring kan vara praktiskt då det blir enklare att både ta fram och lägga bort saker och ting. Välj bara inte allt för smala hyllor då leksaker och dylikt lättare kan rasa ned när barnen ska plocka fram och ställa tillbaka grejer.