Något när barnen har lagt sig

Som familj så kan det vara fullt upp från tidig morgon till en viss tid på kvällen då barnen har gått och lagt sig. Då kan man få några timmar där man själv kan hitta aktiviteter som passar för en förälder. 

Vissa kvällar så kanske man är så trött att det endast kräver en bra serie eller film på någon kanal för att man ska trivas i soffan. Ibland så kan det vara trevligt att hitta något spännande online som gör att man kan fördriva tiden tills man går och lägger sig. Det finns mycket att välja på nätet för de vuxna i familjen, allt från casinospel till film och serier. Leta upp det som du känner passar dig för en stunds avkoppling.

Den lilla tid som man kanske får på kvällen kräver planering inför kommande dag eller vecka. Det gäller att som familj planera tiden noga så man vet vad som kommer att hända de kommande dagarna. Allt efter som att barnen växer upp så kommer det att bli enklare. Så länge de är yngre så kräver de mycket tid av sina föräldrar. Samtidigt så är det en härlig tid då barnen är små. Försök att ge de så mycket som möjligt under småbarnstiden. Den kommer tyvärr inte tillbaka.

Samtidigt så gäller det att man får egentid att göra det man själv tycker om att göra. Försök att komma överens som föräldrar att man under veckorna för någon kväll där man kan fokusera på något som man har som intresse. Prata med varandra om vilken kväll som kan passa och respektera varandras egentid då man får fokusera på sig själv istället för på barnen.